Shadow

Daruri pentru credincioșii romi de la Parohia Mărcuța din București

Parohia Mărcuța din Protoieria Sector 2 Capitală a oferit vineri, 7 aprilie, pachete cu alimente de bază pentru persoanele defavorizate de etnie romă din comunitatea parohială. Evenimentul social-filantropic a marcat ­Ziua Internațională a Romilor, sărbătorită în fiecare an în ziua de 8 aprilie.

Ziua a început cu Liturghia Darurilor înainte sfințite, urmată de Taina Sfântului Maslu săvârșită de un sobor de preoți la finalul căreia părintele Marius Căldăraru de la Parohia Glina din Ilfov, care a scris o teză de doctorat despre misiunea Bisericii în comunitatea romilor căldărari, a rostit un cuvânt de învățătură.

Pachetele cu alimente au fost înmânate persoanelor de etnie romă și vârstnice din comunitate de părintele paroh Dan Gheorghe. „Parohia noastră acordă o atenție deosebită credincioșilor de etnie romă din cadrul comunității cu prilejul Zilei Internaționale a Romilor și nu numai. În special, o grijă deosebită o acordăm copiilor și tinerilor. Pe familiile cu posibilități materiale reduse le ajutăm să-și încreștineze copiii oferindu-le asistență și servicii religioase gratuite. Pentru a preveni abandonul școlar, ajutăm tinerii romi în cadrul programului «Alege școala!», oferindu-le îmbrăcăminte și rechizite școlare. Pe cei care doresc o pregătire educațională temeinică îi invităm pentru a primi meditații gratuite la principalele discipline de învățământ în cadrul Centrului pentru servicii comunitare al parohiei noastre. La sfârșit de an, pe cei care s-au evidențiat îi trimitem gratuit în pelerinaje sau tabere. De asemenea, avem o colaborare cu Asociația OMIS prin care grupăm aproximativ 60 de copii din cadrul căminelor de pe raza DGASPSC Sector 2, ajutându-i să învețe să cânte vocal sau instrumental. Totodată, am ajutat adulți să-și găsească un serviciu cu carte de muncă în cadrul firmei care administrează cimitirul parohial. Grija noastră este îndreptată și asupra bolnavilor și vârstnicilor, pe care îi ajutăm să procure medicamente și cărora le oferim o masă caldă la prânz de luni până vineri”, ne-a spus părintele paroh Dan Gheorghe.

Acțiunea social-filantropică face parte dintr-un amplu program de integrare a persoanelor de etnie romă din comunitate, cu rol de prevenire a excluziunii sociale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *